lördag 29 mars 2008

16. No-frills-vetesurdegsbröd igen

Ny vända med vetesurdegen. En skvätt mer vatten denna gång, och ingen Assistent.

1. Deg. Geggig. 20-25 minuters handarbete.


2. Boll. Kanske är det bättre att göra en platt sak innan vilan. Ingen aning.


3. Efter drygt ett dygn i kylen, två timmar i rumstemperatur och en hopvikning.


4. Två timmars vila, hopvik, brödformning och en timmes jäsning till.


5. Snittad, ugnad. Lite grunda snitt, kanske.


6. Sju minuter senare. Upwards ho!


7. Bröd i förklarat ljus. Hoc est enim corpus meum.


8. Borde nog gjort ett större bröd av degen, nu blev brödet lite för litet och sfäriskt.


9. Sprickor i botten. Uppenbarligen försökte degen expandera mer än jag tillät. Se punkt 8.


10. Ok på det stora hela, kunde blivit lite luftigare. Nya tag!


11. Så här kan man också göra. Det är sällan mat ser riktigt god ut när man fotograferar den själv.

1 kommentar:

Martin sa...

Ser ut som om lodräta snitt vore att föredra.