skip to main
|
skip to sidebar
Brödbakslogg
Bilder på deg
lördag 29 mars 2008
16. No-frills-vetesurdegsbröd igen
Ny vända med
vetesurdegen
. En skvätt mer vatten denna gång, och ingen Assistent.
1. Deg. Geggig. 20-25 minuters handarbete.
2. Boll. Kanske är det bättre att göra en platt sak innan vilan. Ingen aning.
3. Efter drygt ett dygn i kylen, två timmar i rumstemperatur och en hopvikning.
4. Två timmars vila, hopvik, brödformning och en timmes jäsning till.
5. Snittad, ugnad. Lite grunda snitt, kanske.
6. Sju minuter senare. Upwards ho!
7. Bröd i förklarat ljus.
Hoc est enim corpus meum
.
8. Borde nog gjort ett större bröd av degen, nu blev brödet lite för litet och sfäriskt.
9. Sprickor i botten. Uppenbarligen försökte degen expandera mer än jag tillät. Se punkt 8.
10. Ok på det stora hela, kunde blivit lite luftigare. Nya tag!
11. Så här kan man också göra. Det är sällan mat ser riktigt god ut när man fotograferar den själv.
1 kommentar:
Martin
sa...
Ser ut som om lodräta snitt vore att föredra.
30 mars 2008 kl. 09:55
Skicka en kommentar
Senaste inlägg
Äldre inlägg
Startsida
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Brödbakare
Pär
Här dokumenterar jag mina försök att baka bröd, i förhoppning om att lära mig av mina många misstag.
Visa hela min profil
Bloggarkiv
►
2013
(1)
►
mars
(1)
►
2011
(5)
►
september
(1)
►
juli
(2)
►
april
(1)
►
mars
(1)
►
2010
(18)
►
december
(1)
►
november
(1)
►
september
(2)
►
juni
(1)
►
maj
(2)
►
april
(1)
►
mars
(1)
►
februari
(4)
►
januari
(5)
►
2009
(32)
►
december
(2)
►
november
(4)
►
oktober
(3)
►
augusti
(3)
►
juli
(2)
►
juni
(1)
►
maj
(2)
►
april
(3)
►
mars
(3)
►
februari
(5)
►
januari
(4)
▼
2008
(73)
►
december
(5)
►
november
(5)
►
oktober
(6)
►
september
(6)
►
augusti
(2)
►
juli
(6)
►
juni
(8)
►
maj
(10)
►
april
(8)
▼
mars
(10)
17. Vitt bröd v2.0 (Bertinet)
16. No-frills-vetesurdegsbröd igen
15. Eget bröd 5 - No-frills-vetesurdegsbröd
14. Dinkelbröd v2.0 (Hedh)
13. Eget bröd 4 - Feg-vetesurdegsbröd
12. Eget bröd 3 - Kamikaze-vetesurdegsbröd
11. Eget bröd 2 - Vitt bröd
10. Olof Viktors ljusa bröd med rågsur v2.0 (Hedh)
9. Eget bröd 1 - Rågbröd
8. Vitt bröd (Bertinet)
►
februari
(4)
►
januari
(3)
Etiketter
Grundrecept på surdegsbröd
(1)
1 kommentar:
Ser ut som om lodräta snitt vore att föredra.
Skicka en kommentar