- 200 g vetemjöl
- 100 g fint dinkelmjöl
- 100 g rågsikt
- 50 g rågmjöl
- 250 g vatten
- 125 g rågsurdeg
- 12 g salt
2. Färdig deg. Allt hopkört, saltet i efter fem minuter. Avslutade med 10 minuters manuellt knådande.
3. Efter en timme.
4. Efter ytterligare två timmar. Vek ihop degen och skickade in i kylen tills nästa dag.
5. Efter 17 timmar i kylen. Ingen större aktivitet.
6. Efter 6 timmar i rumstemperatur.
7. En timme senare.
8. Blandade snitt.
9. Efter 45 minuter i ugn.
10. Helt ok.
2 kommentarer:
Den där snittgrejen ser ju finfin ut. Var köper man en sån? Lyckas inte alltid bra med att snitta med kniv.
På Kunst og Køkkentøj i Köpenhamn. Annars går det rätt bra med ett rakblad man satt på en pinne. På bild 8 här syns min gamla, med en skruvmejsel som hållare.
Skicka en kommentar