- 450 g vetemjöl (Änglamark)
- 150 g grahamsmjöl (Änglamark)
- 150 g siktat dinkelmjöl (Berte Qvarn)
- 150 g vetesurdeg
- 450 g vatten
- 16 g salt
1. Färdigknådad deg. Tämligen klistrig.
2. I box inför vila.
3. Efter tre timmar och ett par hopvikningar. Redo för formning.
4. 17:40.
5. 21:40.
6. 22:40.
7. 00:30.
8. 01:00. Färdigjäst.
9. Snittat. Det på toppen och de nedersta blev bra, mellanskårorna lite för grunda, vilket skulle komma att visa sig.
10. Snajdig limpa. Lite cykelhjälmslook, vilket ju är passande i Tour de France-tider.
11. Sprack dock lite för mycket i de nedersta snitten, just för att de ovanför var lite för fega.
12. Dock luftigt och rätt elegant. Jag är nästan helt nöjd, för en gångs skull. ¡Arriba!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar