Standardprocedur: blandade mjöl och vatten och lät stå nån timme, med ett par hopvikningar. Tillsatte surdeg, körde 10 minuter på låg hastighet, hällde i saltet, körde 10 minuter till, på högre hastighet. Degen blev rätt kladdig, men väldigt trådig.
1. Färdigknådad deg. Tämligen klistrig.
2. I box inför vila.
3. Efter tre timmar och ett par hopvikningar. Redo för formning.
4. 17:40.
5. 21:40.
6. 22:40.
7. 00:30.
8. 01:00. Färdigjäst.
9. Snittat. Det på toppen och de nedersta blev bra, mellanskårorna lite för grunda, vilket skulle komma att visa sig.
10. Snajdig limpa. Lite cykelhjälmslook, vilket ju är passande i Tour de France-tider.
11. Sprack dock lite för mycket i de nedersta snitten, just för att de ovanför var lite för fega.
12. Dock luftigt och rätt elegant. Jag är nästan helt nöjd, för en gångs skull. ¡Arriba!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar