- 400 g vetemjöl special (ICA:s ekovariant)
- 200 g grahamsmjöl (Änglamark)
- 150 g vetesurdeg
- 350 g vatten
- 12 g salt
1. Degen efter jäsning och formning. Ny mjölströare t h.
2. Formad deg efter positionering i bunke. Ny oval jäskorg också, förresten.
3. Efter drygt 3 timmar i lådan.
4. Snittad, på väg in i ugnen.
5. Färdiggräddad. Ny grön degsnittare i bakgrunden.
6. Färdigskuret. Ny succé.
7. Liknande projekt från förra veckan.
9 kommentarer:
Otroligt vackra bröd! Mkt lyckade försök verkar det som, kul! Köpte oxå en mjölstöare, på IKEA förra vecka, mkt kul att använda½
Vad kostar ett sånt bröd att tillverka?
Fyra spänn, kanske. Eller fem.
Vad köpte du den ovala brödkorgen?
På Kunst og Køkkentøj i Köpenhamn.
Var köper man degsnittare? Vad kan de mer kallas? Vad kostar de?
Korgar, bakbord och annat smart kan man köpa på husmodern.se.
Och så hittade jag smarta brödpåsar på smartasaker.se och någon mer stans. De är av tyg utanpå med perforerad plast inuti. Ska tydligen bevara brödet med skorpa. Låter ju bra. Får väl testa.
Degsnittare kallas också för det franska ordet "lame". Köpte min i Köpenhamn, inte sett någon i Sverige. 21DKK fick jag hosta upp.
Annars kan man göra så här (min gamla, improviserade) genom att trä ett rakblad på en pinne (eller en skruvmejsel).
Testade en sådan där brödpåse utan att bli särskilt imponerad, förresten. Borde funka ungefär lika bra att ha brödet i en handduk.
Ja jo, så sant. Eller perforera en påse själv inuti handduken :-)
Jaha men du, jag tror jag snittar mina bröd med min kniv ett tag till då :-) Det duger det med än så länge. Dessutom har jag en brödbakningssvacka just nu.
Gud vilken bra blogg! Här ska jag börja hänga.
Skicka en kommentar