söndag 31 augusti 2008

48. Cornetti / Crostini di formaggio (Hedh)

Råkade ha ett paket jäst hemma och tänkte sätta det i arbete. Valde Hedhs italienska brödvarianter, ett med parmesanost och ett utan.

1. Poolish dag 1.


2. Poolish dag 2 (20 timmar senare). Bubblig och syrlig.


3. Degen färdigblandad. Högerklunsen med riven parmesan.


4. Degen 90 minuter senare.


5. Lät ostlimpan jäsa i korg.


6. Lät övriga trängas på handduk.


7. 90 minuter senare.


8. Snittat och ugnsklart.


9. Ostlimpan 2,5 h efter förra kortet.


10. De två sista bröden i ugnen. Riven parmesan strödd i vänstra brödets snitt.


11. Efter en dryg halvtimma i värmen.


12. Färdiga. Crostinin blev rätt skoj, övriga blev som jästbröd brukar bli - lite småtrista när man vant sig vid surdeg.

Inga kommentarer: