Råkade ha ett paket jäst hemma och tänkte sätta det i arbete. Valde Hedhs italienska brödvarianter, ett med parmesanost och ett utan.
1. Poolish dag 1.
2. Poolish dag 2 (20 timmar senare). Bubblig och syrlig.
3. Degen färdigblandad. Högerklunsen med riven parmesan.
4. Degen 90 minuter senare.
5. Lät ostlimpan jäsa i korg.
6. Lät övriga trängas på handduk.
7. 90 minuter senare.
8. Snittat och ugnsklart.
9. Ostlimpan 2,5 h efter förra kortet.
10. De två sista bröden i ugnen. Riven parmesan strödd i vänstra brödets snitt.
11. Efter en dryg halvtimma i värmen.
12. Färdiga. Crostinin blev rätt skoj, övriga blev som jästbröd brukar bli - lite småtrista när man vant sig vid surdeg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar