- 250 g aprikoslevain
- 350 g Manitoba Cream
- 275 g vatten
- 5 g jäst (för lite extra skjuts)
- 10 g salt
Blandade allt utom saltet och körde 10 minuter i Assistenten.
1. Kladdigt värre. Tillsatte saltet och körde ytterligare 10 minuter, på ganska hög hastighet.
2. Mer hanterlig, dock väldigt lös.
3. I bunke. Direkt in i kylen för nattvila.
4. Nästa dag, efter 2 h i rumstemperatur.
5. 3,5 h senare.
6. Förra bildens deg hopvikt.
7. 2,5 h senare.
8. Ny hopvikning.
9. 1 h senare. Bryskt hoprullad och nedlagd i stödkorg.
10. 1 h till.
11. Uthälld och karvad.
12. Marulk.
13. Fugu.
14. Lustig form.
15. Luft.
16. Närmast absurda hål. Vet inte riktigt varför man skulle vilja eftersträva detta, men det ser ju ganska fränt ut, i alla fall. Svårbrett, dock.
5 kommentarer:
Fantastiska hål men varför bre smör på? Doppa i soppa eller i en god olja istället vet ja.
Ja, that's the way to go. Skar skivorna i lite mindre bitar och doppade i olja/vinäger efter middagen igår.
Härliga bröd! Var får du tag i Manitoba Cream?
Cajsa Warg i Stockholm säljer Manitoba Cream. Annars finns det via grossisten Martin Olsson, om man har någon kontakt som handlar där.
Daglivs vid Fridhemsplan säljer också Manitoba. I lösvikt.
Skicka en kommentar