- 300 g vetemjöl special
- 150 g grahamsmjöl
- 100 g skrädmjöl
- 350 g vatten
- 100 g vetesurdeg
- 100g rågsurdeg
- 20 g honung
- 12 g salt
1. Deg.
2. Deg efter fyra timmar i rumstemperatur, inklusive ett par hopvikningar.
3. Deg i korg.
4. Deg i korg efter 12 h i kylskåp.
5. Deg i korg efter ytterligare 5 h i rumstemperatur.
6. Deg i ugn.
7. Färdiggräddat bröd. Mysko sprickor.
8. Jämna små hål.
9. Närbild.
Skrädmjölet, som ju är rostad havre, luktade tämligen skarpt vid knådandet, men i det färdiga brödet var smaken mer tillbakahållen. Det gav en mild smak av Start-müsli, fast utan sockerchocken. Inte så dumt alls, faktiskt.
4 kommentarer:
blanda i lite torkad frukt nästa gång så har du müsli och bröd i ett. låter som en bra frukost, bara lite ost på
tack för trevlig läsning
sebastian gunnarsson
Kan Du vänligen skriva vad är skrädmjöl på engelska? Tack!
@seb
Har tänkt försöka med något liknande framöver. Jag är lite skeptisk mot viss torkad frukt, dock. Blir kanske nötter i stället.
@tiv
"Roasted oat flour".
Såg nice ut. Detta måste prövas!
Skicka en kommentar