Surdeg:
- 75 g surdegsstart (mer än i receptet)
- 425 g vatten (35°) (något mindre och något svalare än i receptet)
- 275 g rågmjöl (något mindre än i receptet)
1. Matad surdeg. Betydligt lösare än jag skulle gjort den. Jag använder oftast mer start också.
2. Efter 16 h i rumstemperatur.
Deg:
- Rågsurdegen
- 200 g vatten
- 500 g vetemjöl special
- 200 g grahamsmjöl
- 10 ml hel kummin (lite mindre än receptet)
- 15 g salt
- 5 g jäst
3. Deg innan saltiblandning. Knådade 10 min långsamt - salt - 10 min snabbare.
4. Klarknådad.
5. I klarknådadlådan.
6. Dryga timmen senare. Bra fart!
7. Hopvikt och bunkad.
8. 3 h senare. Gräddningsklart. Gick väldigt snabbt, detta.
9. I ugn. Gräddade totalt c:a trekvart, i snäppet lägre temperatur än vanligt.
10. Ur ugn.
11. Inte så dumt, med en mild syra och en angenäm kryddsmak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar