- 200 g vetemjöl
- 100 g grahamsmjöl
- 100 g dinkelmjöl
- 250 g vatten
- 150 g vetesurdeg
- 9 g salt
1. Surdegen laddad kvällen innan. Ganska tjock.
2. I full stridsberedskap, 9 timmar senare.
3. Blandade mjöl och vatten i degbunken och lät stå en timme. Tillsatte surdegen, körde 5 minuter på låg hastighet. Saltet i, 5 minuter till på låg hastighet och 5 minuter på högre hastighet.
4. Degen i vila.
5. Hopvikt efter 2 timmar.
6. Hopvikt efter ytterligare 3 timmar.
7. Formad efter ytterligare 1 timme.
8. Färdigjäst efter 3 timmar i korgen.
9. Uppvräkt.
10. Uppfläkt.
11. Uppvärmd och uppsprucken.
12. Uppskuren.
Blev mindre stabbigt än de andra dinkelbröden, och smaken blev också mindre enkelspårig. Ett av de godare bröd jag gjort. Ska nog försöka utveckla detta lite.
5 kommentarer:
Hej
Vad är det för jäslåda du har? Något värmeskåp eller?
Hejsan. En vanlig förvaringlåda i plast. Finns på Coop/Clas Ohlson/liknande.
Haha okeeej! Tyckte det såg ut som metall. Hahahaa. Vilken storlek är lagom tro? Sån ska jag skaffa.
Min är på 8 liter. Räcker för det mesta. Köp en transparent så slipper du springa och lyfta på locket.
Ja det är en sån som han Pain de Martin har. Tack för tipset. Blir Ica Maxi eller Coop snarast :-)
Skicka en kommentar