- 150 g durumvetemjöl
- 400 g vetemjöl special
- 250 g vatten
- 50 g olivolja
- 200 g vetesurdeg
- 12 g salt
1. Resulterande deg. Väldigt elastisk.
2. Efter tre timmar i låda. Tror att de där prickarna kan komma sig av salt som inte löst upp sig ordentligt.
3. Strax efteråt, hopvikt.
4. Tre timmar senare, färdigformat.
5. Ytterligare 90 minuter senare. Dags för kylförvaring.
6. Utplockat ur kylen efter 12 timmar i mörkret och kylan.
7. Efter 4 timmar i rumstemperatur. Dags för ugnen.
8. Först några snitt.
9. Efter dryga 50 minuter i ugnen.
Ptja. Blev väl rätt ok, men inte något särskilt, egentligen. Hade hoppats mer på durumvetet
och olivoljan. Kanske skulle ett ägg varit på plats.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar