Matade bägge surdegarna och tänkte göra ett bröd med en blandning av dessa. Dock ville inte rågsuren vara med riktigt längre, så det blev bara vetevarianten.
1. Efter matning.
2. Åtta timmar senare. Vetesuren på gång. Rågen sover.
3. Sex timmar till. Stiltje till höger.
4. Två timmar till. Här blandade jag i lite honung i rågburken för att få igång den, vilket faktiskt funkade. Dock inte i tid till detta bröd.
200 g vetesurdeg
400 g rågsikt
100 g fint dinkelmjöl
300 g vatten
25 g honung
12 g salt
Blandade mjöl och vatten och lät stå en timme. Tjoffade i surdegen och honungen och knådade ett tag, la till salt och körde klart. Blev lite kladdigt, kanske snäppet för mycket vatten.
5. Färdig deg.
6. 2,5 h senare. Hopvikt ett par gånger.
7. Formade små bröd inför kylskåpslagringen.
8. Efter 9 timmar i kylen och 12 i rumstemperatur. Gräddningsklart.
9. Färdigt. Blev rätt ok.
10. Trevlig konsistens, lagom syrlighet och god smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar