söndag 14 september 2008

51. Vetesurdegsbröd med rågsikt

Matade bägge surdegarna och tänkte göra ett bröd med en blandning av dessa. Dock ville inte rågsuren vara med riktigt längre, så det blev bara vetevarianten.

1. Efter matning.


2. Åtta timmar senare. Vetesuren på gång. Rågen sover.


3. Sex timmar till. Stiltje till höger.


4. Två timmar till. Här blandade jag i lite honung i rågburken för att få igång den, vilket faktiskt funkade. Dock inte i tid till detta bröd.
  • 200 g vetesurdeg
  • 400 g rågsikt
  • 100 g fint dinkelmjöl
  • 300 g vatten
  • 25 g honung
  • 12 g salt
Blandade mjöl och vatten och lät stå en timme. Tjoffade i surdegen och honungen och knådade ett tag, la till salt och körde klart. Blev lite kladdigt, kanske snäppet för mycket vatten.


5. Färdig deg.


6. 2,5 h senare. Hopvikt ett par gånger.


7. Formade små bröd inför kylskåpslagringen.


8. Efter 9 timmar i kylen och 12 i rumstemperatur. Gräddningsklart.


9. Färdigt. Blev rätt ok.

10. Trevlig konsistens, lagom syrlighet och god smak.

Inga kommentarer: