Denna gång ett rent vetebröd, liknande frallorna, fast med surdeg. Matade surdegen i två steg - andra gången:
- 150 g aktiv vetesurdeg
- 180 g vetemjöl
- 120 g vatten
Knådade ett tag och lät jäsa några timmar. Såg ut så här, när den var redo för insats:
Gjorde sedan en huvuddeg med:
- surdegen ovan
- 800 g vetemjöl
- 600 g vatten
- 50 g ljus sirap
- 20 g salt
Knådade totalt 10 minuter i maskin, med saltet i efter 5 minuter. Avslutade med 5 minuter för hand.
4. Efter en hopvikning. Fick ligga en halvtimme till innan den åkte in i kylen, där den låg i 12 timmar. Låg sedan i rumstemperatur i 4 timmar innan jag formade två limpor:
7. Nu bröd, efter 45 minuter i ugnen. 275 grader i 5 minuter, sänkning till 200 och gräddning i 10 minuter, luftning, 15 minuter mer, en luftning till, och avslutande 15 minuter.
8. Hyggligt kontrollerad uppsprickning. Jag snittade rakt, och grottade lite under ytan in en bit åt båda håll.