Småfranska utan surdeg. Rätt ointressant, men väldigt gott.
Poolish:
- 200 g vetemjöl
- 300 g vatten
- 4 g jäst
1. Poolish.
2. Poolish efter 5 h i rumstemperatur
Huvuddeg:
- Poolishen
- 600 g vetemjöl special
- 250 g vatten
- 50 g ljus sirap
- 10 g jäst
- 15 g salt
Blandade allt utom salt, knådade i 8-9 minuter, tillsatte saltet och körde 3-4 minuter på högre hastighet.
3. Knådad deg.
4. Deg efter 1 h.
5. Degen, hopvikt.
6. Efter ytterligare en timme.
7. Bullar. 8 stycken, totalt.
8. Bullar efter en timmes slutjäsning.
9. Färdiggräddade efter 20-25 minuter i ugnen. Först 5 minuter på full värme, med mycket vatten i botten. 5 minuter på 200 grader sedan, därefter luftning av ugnen var femte minut tills de var klara. Frasiga och mumsiga. Inte så nyttiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar