tisdag 17 februari 2009

78. Frallor

Småfranska utan surdeg. Rätt ointressant, men väldigt gott.

Poolish: 
  • 200 g vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 4 g jäst
1. Poolish.


2. Poolish efter 5 h i rumstemperatur

Huvuddeg:
  • Poolishen
  • 600 g vetemjöl special
  • 250 g vatten
  • 50 g ljus sirap
  • 10 g jäst
  • 15 g salt
Blandade allt utom salt, knådade i 8-9 minuter, tillsatte saltet och körde 3-4 minuter på högre hastighet.


3. Knådad deg.


4. Deg efter 1 h.


5. Degen, hopvikt.


6. Efter ytterligare en timme.


7. Bullar. 8 stycken, totalt.


8. Bullar efter en timmes slutjäsning.


9. Färdiggräddade efter 20-25 minuter i ugnen. Först 5 minuter på full värme, med mycket vatten i botten. 5 minuter på 200 grader sedan, därefter luftning av ugnen var femte minut tills de var klara. Frasiga och mumsiga. Inte så nyttiga.

Inga kommentarer: