Det var länge sedan jag gjorde något ordentligt rågbröd, så det fick bli ett sådant. Passade på att göra slut på några mjölpåsar också.
Fördeg:
1. Fördeg.- 100 g vetesurdeg
- 100 g rågsurdeg
- 200 g grovt rågmjöl
- 100 g vetemjöl
- 100 g rågkross
- 350 g vatten
Blandades, fick stå till nästa kväll.
Huvuddeg:
- Fördegen
- 200 g fint rågmjöl
- 200 g grovt rågmjöl
- 200 g vetemjöl special
- 100 g durumvetemjöl
- 50 g brödsirap
- 50 g solrosfrön
- 450 g Fjällfil
- 100 g vatten
Tillsatte, efter 5 minuters knådning:
- 25 g salt
- 50 g olivolja
- 50 g sultanrussin
4. 12 h senare. Fick stå ett par timmar i rumstemperatur. Jag gräddade det direkt ur bunken (inte i den, dock), eftersom jag tyckte att det jäst nog.
5. Efter en timme i ugnen. Snittade det inte, så det blev en reva längs kanten. Gjorde inte så mycket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar