När surdegen var klar var klockan så mycket att jag inte hann börja baka. Jag ville inte heller låta den stå framme över natten, eftersom den säkert skulle bli övermogen, och inte ställa den i kylen så att den somnade. I stället matade jag den ytterligare en gång, med vetemjöl special, för följande utseende:



Blandade
- Surdegen (450 g)
- 500 g vetemjöl special
- 150 g fint dinkelmjöl
- 400 g vatten
- 1 msk brödkrydda







3 kommentarer:
Du får så snyggt skal på bröden.
Kan du inte lägga upp lite bilder på hur du rundriver och formar bröden?
Fick för mig att jag svarat på detta, men det hade jag visst glömt/drömt.
Hur som helst: när det gäller runda bröd är det ganska enkelt - man bara lägger båda händerna platt ovanpå degen, sedan pressar man höger och vänster sida nedåt-inåt till mitten på undersidan. Vrid 90 grader och upprepa ett par gånger. Tryck ihop händerna ordentligt på undersidan så fäster det bra. Funkar bäst om man inte har mjöl på bakbordet.
När det gäller formning av avlånga bröd följer jag tekniken på denna utmärkta sida. Klicka på French Baguette, Part 2, så är det en bra instruktion i limpvikning ungefär 2/3 in i videon. Jag följer principen, men gör kanske inte alla hennes magiska handrörelser.
Ok tack. Den här dasktekniken får jag väl prova mej på någon gång
Skicka en kommentar