Har haft en påse skrädmjöl i skafferiet ett tag, utan att riktigt veta vad jag ska göra med det, tills jag helt enkelt blandade i det i ett vanligt surdegsbröd.
300 g vetemjöl special
150 g grahamsmjöl
100 g skrädmjöl
350 g vatten
100 g vetesurdeg
100g rågsurdeg
20 g honung
12 g salt
Blandade mjöl och vatten och lät stå en halvtimme, la till surdeg och honung, körde alltihop i Assistenten, 10 minuter på låg hastighet, la till salt, körde 10 minuter till.
1. Deg.
2. Deg efter fyra timmar i rumstemperatur, inklusive ett par hopvikningar.
3. Deg i korg.
4. Deg i korg efter 12 h i kylskåp.
5. Deg i korg efter ytterligare 5 h i rumstemperatur.
6. Deg i ugn.
7. Färdiggräddat bröd. Mysko sprickor.
8. Jämna små hål.
9. Närbild.
Skrädmjölet, som ju är rostad havre, luktade tämligen skarpt vid knådandet, men i det färdiga brödet var smaken mer tillbakahållen. Det gav en mild smak av Start-müsli, fast utan sockerchocken. Inte så dumt alls, faktiskt.
4 kommentarer:
Anonym
sa...
blanda i lite torkad frukt nästa gång så har du müsli och bröd i ett. låter som en bra frukost, bara lite ost på
4 kommentarer:
blanda i lite torkad frukt nästa gång så har du müsli och bröd i ett. låter som en bra frukost, bara lite ost på
tack för trevlig läsning
sebastian gunnarsson
Kan Du vänligen skriva vad är skrädmjöl på engelska? Tack!
@seb
Har tänkt försöka med något liknande framöver. Jag är lite skeptisk mot viss torkad frukt, dock. Blir kanske nötter i stället.
@tiv
"Roasted oat flour".
Såg nice ut. Detta måste prövas!
Skicka en kommentar