- 300 g surdegslevain
- 200 g vetemjöl special (Ica eco)
- 100 g grahamsmjöl (Änglamark)
- 100 g siktat dinkelmjöl (Berte Qvarn)
- 250 g vatten
- 12 g salt
1. Deg i orbit.
2. Deg i bunke.
3. Samma deg efter tre timmar.
4. Degen veckad.
5. Degen vilad trekvart till.
6. Förpassad till korg för vidarebefordran in i kylen över natten.
7. 17 timmar senare.
8. Efter ytterligare 7 timmar i rumstemperatur.
9. Konstnärligt strimlat.
10. Färdiggräddat. Mycket gott, igen! Baka det här brödet, vet jag. Satisfaction guaranteed.
2 kommentarer:
Hej,
Hittade din blogg när jag sökte nya leverantörer med bakredskap. Mycket trevlig blogg, hamnar direkt i favoriterna.
Hit kommer jag fler gånger.
Tackar för en inspirerade sida.
//Peder
Tack själv, för vänliga ord.
Skicka en kommentar