Ett tag sen. Nytt bröd. Lite större deg. Ringrostig bagare.
Fördeg:
- 250 g Manitoba Cream
- 150 g grahamsmjöl
- 150 g aktiv rågsurdeg (matad dagen innan)
- 150 g aktiv vetesurdeg (dito)
- 50 g 4-kornskross
- 400 g vatten
Fick stå i rumstemperatur dryga dygnet.
Huvuddeg:
- Fördegen
- 900 g Manitoba
- 200 g siktat dinkelmjöl
- 750 g vatten
- 1 msk brödsirap
... knådades 10 minuter i Assistent
- 30 g salt
... tillsattes då, och rubbet fick gå 10 minuter till.
9. Resultat. Som antytts fastnade de rätt skapligt i korgarna, och jag tvangs mer eller mindre rafsa ur och bolla ned degen på spaden. Kanske lite lös deg, sannolikt lite dåligt mjölat. Ska begagna bakformar lite oftare, tror jag.
Gräddat som vanligt: 5 min fullt blås (250°), 10 min på 200°, luftning, 15 minuter i 200°, ny luftning, 5 min i 200°, luftning, tills klart. Stora bröd runt 50 min, mindre från 30 min och uppåt.
4 kommentarer:
Skall ta och testa detta brödet, har ju precis köpt hem 4-kornskross
Låter jättegott. Synd att det fastnade för dig, men brödet såg väldigt gott ut ändå.
Så trevligt att du är tillbaka.
Bröden ser väldigt goda ut och fotona visar att du är en mästare även om det fastnar någon gång ibland.
Tackar för vänliga ord. Det är svårt med lösa degar, som visserligen ger luftiga bröd, men som är tämligen svårjobbade.
Hade planerat att grädda ett par i formar, men det glömde jag visst.
@fluffan: Kör hårt!
Skicka en kommentar