Vetebröd med en biga - en styv fördeg. Jag kom aldrig till skott med utbakningen, så det blev det mest långjästa jag gjort, tror jag.
Steg 1:
- 150 g vetesurdeg
- 250 g vetemjöl special
- 150 g vatten
Fick stå ett dygn i bunke.
Steg 2. Ökade med:
- 300 g Manitoba
- 200 g vatten
Fick stå 2,5 dygn i bunke i kylen
Steg 3. Fyllde på med:
- 700 g Manitoba
- 200 g grahamsmjöl
- 100 g durumvetemjöl
- 800 g vatten
och efter ett tags knådande:
- 25 g olivolja
- 30 g salt
3 kommentarer:
8,5 dygns jäsning! Rekord?
Nu vet jag nog inte riktigt hur ni räknar i Magdalena-land. Dock är det nog det längsta jag jäst något med berått mod.
Mammas kineser som är inne och kommenterar?
Skicka en kommentar