Ett rejält surdegsbröd.
Fördeg:
- 100 g rågsurdeg
- 200 g grovt rågmjöl
- 100 g vetemjöl
- 100 g rågsikt
- 50 g rågkross
- 25 g brödsirap
- 300 g fjällfil
- 300 g vatten
Fick stå framme ett dygn.
Huvuddeg:
- Fördegen
- 300 g Manitoba
- 200 g rågmjöl
- 200 g rågsikt
- 400 g fjällfil
- 100 g vatten
- 25 g brödsirap
- 25 g salt
3 kommentarer:
Hallå, jag trillade in på din blogg en söndag som denna. Jag måste bara säga att jag hade gärna suttit vid bordet när alla dessa bröd hade varit klara. Man blir duktigt sugen på nybakat bröd. GOOD WORK!!
Mums vad sugen man blir på att äta nybakt bröd och när man ser din blogg :)
Oj. Tack, tack!
Skicka en kommentar