Gjorde ett bröd på en poolish med lite jäst och lite surdeg. Testade med en smula durumvetemjöl också.
Poolish:
- 100 g vetemjöl special
- 100 g durumvetemjöl
- 5 g jäst
- 80 g vetesurdegsgrund
- 100 g vetekross
- 250 g vatten
Huvuddeg:
- Poolishen
- 400 g vetemjöl
- 25 g sirap
- 150 g vatten
- 50 g olivolja
- 15 g salt
Ingen jäst här, som synes. Blandade rubbet utom salt och knådade 10 min i Assistenten, tillsatte saltet och körde 5 minuter till. I efterhand läste jag att man när degen innehåller fett bör tillsätta detta efter några minuters knådning så att glutenet hinner utvecklas först. Vet inte om det gör någon större skillnad. Det var rätt mycket olja i, hur som helst, vilket gav en väldigt lättarbetad och smidig deg.
3. Smidig och lättarbetad deg. Skickade in den i kylen och vek ihop den lite då och då. Sedan gick jag och sov.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar