torsdag 24 januari 2008
2. Olof Viktors ljusa bröd med rågsur (Hedh)
1. Härligt geggig fördeg.
2. Den ser dock inte mycket ut för världen.
3. Degen blandas. Trådig och grann, trevligt fuktig. Assistenten skötte sig själv.
4. Viloposition intagen.
5. Färdigvilat.
6. Den färdiga degen på jäsning i kylen. Knepigt att jäsa "på plåt" om man inte har någon som får plats i kylskåpet. Eller någon riktig bakduk. En bulle jäser i korg, en i salladsslungans silinsats, och två på ett brödfat med lite kant.
7. Efter 16 timmars jäsning i kylen gräddas två bröd åt gången. Standardförfarande i övrigt.
8. Färdiggräddade. Jag missade tricket med att ha skarven uppåt för att brödet ska kunna spricka upp, så några blev kanske för kompakta. Den bulle jag snittade på måfå innan gräddning svällde nog snäppet mer, som synes.
9. Inkråmet blev rätt så luftigt denna gång. Kanske tack vare det höga innehållet av vetemjöl. Gott bröd att rosta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar