Nyflyttad tyckte jag det var dags att se om även surdegarna överlevt miljöomställningen.
Surdeg:
- 150 g aktiv vetesurdeg
- 150 g aktiv rågsurdeg
- 150 g rågsikt
- 100 g grahamsmjöl
- 150 g vetemjöl
- 400 g vatten
Huvuddeg:
- surdegen
- 700 g vetemjöl
- 350 g vatten
- lite sirap
- lite salt
1. Surdegsgegga.
2. Geggan dryga 8 h under plast i rumstemperatur senare.
3. Assistent och ugn i höjd beredskap.
4. Färdigknådad huvuddeg på väg in i kylen. Fick stå där över natten.
5. Morgondåsig deg efter 12 h i kylen och 3 h i rumstemperatur. Dags för formning och slutjäsning runt 3 h.
6. Färdiggräddat. Lite platta till en början, men hämtade sig fint och reste sig.
7. Rejält ventilerat. Gott. Bra invigning av hus + ugn.
7 kommentarer:
Grattis till det nya huset.
Kul att se dina bröd igen, de blir så snygga. Det är dessutom roligt att få följa med i processen under baket.
Tack, tack. Hoppas kunna baka lite mer framöver. Mest varit möbelbestyr på sistone.
Önskemål: En kortfilm där vi får följa processen.
Och förväntan inför Bröd #100 är enorm.
En degfilm blir lika kul som en målarfärg torkar-rulle, misstänker jag.
Har börjat planera inför #100.
Time lapse + lite go degmusik till det, så har vi Tårtan 2.0.
Inge krångel!
Grattis till nya huset. Jag ha följt din blogg något år men nu var det ett par månader sedan. Jag har bröd på jäsning idag! Så kul med surdeg tycker jag! ha en bra sommar!
Såg att det var någon som efterlyste brödfilm. La precis upp en time lapse film på bröd som jäser. Håll till godo.
Skicka en kommentar