Biga:
- 300 g Manitoba cream
- 150 g aktiv vetesurdeg
- 200 g vatten
Poolish:
- 150 g siktat dinkelmjöl
- 150 g grahamsmjöl
- 50 g 4-kornskross
- 150 g aktiv rågsurdeg
- 300 g vatten
Fick stå framme 18 h.
Huvuddeg:
- Bigan
- Poolishen
- 1000 g Manitoba cream
- 600 g vatten
Knådade i maskin 10 minuter. Tillsatte
- 35 g salt
Knådade vidare 10 minuter till, på högre hastighet.
1. Poolish från början.
5. Huvuddeg, färdigknådad, bunkad. Strax förpassad till kylen över natten.
6. Deg efter 24 h i kyl och 1h30 i rumstemperatur.






1 kommentar:
restrabUnderbar blogg! Tittar in varje dag flera gångar sedan jag hittade den. Tog an mig tipset igår att blanda mjöl och vatten några timmar innan surdegen tillsattes. Degen står fortfarande i kylskåpet för jäsning tills jag får tid vid middagstiden att grädda den.
MarionN
Skicka en kommentar