Ibland. Det kan behövas om det inte är tillräckligt varmt för att surdegen ska frodas, om man har en lite seg surdeg, eller om man helt enkelt har lite bråttom.
Degen kommer att jäsa snabbare, inte lika egensinnigt, men på bekostnad av syrlighet och smak.
3 kommentarer:
Hej, när folk bakar surdegsbröd som du gör, har man ngt som helst industrijäst i då?
Tack för tips på experimentfilm!
Hey, babe.
Ibland. Det kan behövas om det inte är tillräckligt varmt för att surdegen ska frodas, om man har en lite seg surdeg, eller om man helt enkelt har lite bråttom.
Degen kommer att jäsa snabbare, inte lika egensinnigt, men på bekostnad av syrlighet och smak.
Dessutom är det fusk.
Tack, det där var nyttig info! Ska nog smörja mina korgar snart. Och börja använda råg- eller grahamsmjöl att mjöla med.
Hehe, ordverifieringen var bra: bacat!
Skicka en kommentar